nov 10 2008

Archeologen op ’t Woudt

Gepubliceerd door op 14:56 onder Bewoners

Onlangs kwam groep 6b van de Mariaschool op bezoek. Carmen had haar klasgenoten uitgenodigd om in de tuin van de boerderij archeologisch onderzoek te komen doen.

Schatgravers

Dus op vrijdagochtend kwam het gezelschap op de fiets naar de boerderij. Daar vertelde restauratiearchitect Peter van Velzen het een en ander over archeologie rondom gebouwen. Zo wist hij ons te vertellen dat de vuilnisman pas 50 jaar bestaat en dat de mensen tot die tijd hun vuilnis vaak ronder het raam begroeven. Vandaar dat je op die plekken vaak veel kunt vinden.

 Vol enthousiasme togen de kinderen aan het werk. Al snel werden de eerste scherven en oude scharnieren gevonden. Alles werd netjes schoongemaakt zodat Peter kon vertellen wat ze gevonden hadden. Oud aardewerk, of oude bestrating, er kwam van alles boven water. Een aantal kinderen ging op zoek naar het fundament van de oude varkensstal die volgens foto’s in de tuin gestaan heeft. Al snel dachten ze iets gevonden te hebben. Het bleek echter een oud stukje erfbestrating te zijn. Een vloertje van ongeveer 7 bij 4 bestaande uit ijsselsteentjes!!! Zij waren dus op een ware schat gestuit.

 Tegelijkertijd werden deze ochtend onze kippen gedresseerd. Alle wormen die gevonden werden, werden aan hen gevoerd. En aan het eind van de dag waren zij grote mensenvrienden geworden. Tot op de dag van vandaag komen ze enthousiast aanhollen als we aankomen op de boerderij.

Stefanie met haar schat

Na een gezellig lunch was er nog net wat tijd om te spelen en daarna ging iederen met zijn of haar schat naar huis.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie