okt 15 2010

De keuken.

Gepubliceerd door op 02:36 onder Restauratie,Uncategorized

Onze nieuwe keuken is bijna klaar.

IMG_5610

Via de woonkamer komen we in de keuken. Of eigenlijk het hele zomerhuis. Tegen de wand van de doorgang is een lambrisering gekomen. Rondom de ramen en het plafond is de afwerking ook gereed. De vuurplaats voor de schouw is gemetseld. Nog even en chef zomerhuis geeft het sein dat de keuken wat de aannemer betreft klaar is. Dan mag de schilder er dus in. En Inez is al geweest om een proefje van het nieuwe plafond te schilderen. Het zal gehout worden. Om vooral een sfeer te krijgen van een gezellige boeren keuken.

 

 

 

 

IMG_5653

Ook de jongens van T-form zijn begonnen met het maken van de keuken, met een schattig gordijntje onder de gootsteen. Mariëlle  heeft beloofd dat zij die zal maken. Toen ik dat aan mijn moeder vertelde wist die in al haar wijsheid op te merken dat het niet voor niets was dat er tegenwoordig geen gordijntjes meer onder de gootsteen hingen. Maar ja, ik dit wil ik dan graag zelf ervaren. Om het geheel toch een beetje praktisch te houden hebben we gekozen voor een oud ogende keuken met een modern interieur. Dus de kasten lopen lekker licht en zo. Dan is hij toch makkelijk schoon te houden en te gebruiken. Als het goed is wordt hij eind november geplaatst dus dan kunnen jullie koffie komen drinken aan de keukentafel. Ik kan dan vast alvast ergens een koffiezetapparaat neerzetten. Naar de WC kunnen we dan nog niet want de “doos” moet nog door Marco gemaakt worden .

Die moet dan eigenlijk wel voor de kerst staan. Hoewel het huis dan nog niet klaar is heb ik  mijn familie vorig jaar beloofd dat het kerstdiner bij ons in ’t Woudt zou plaatsvinden. En omdat het huis nog niet klaar is zal dat in de stal plaats moeten gaan vinden. We dachten: “Als Jozef en Maria dat kunnen, kunnen wij dat ook.” (En wij hebben toevallig lekker wel meer verwarming dan een os en een ezel.)  Het lijkt er nu  op dat dat zo maar gaat lukken!

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie