feb 27 2011

De wagenschuur.

Gepubliceerd door op 16:03 onder Restauratie

Een paar weken geleden kon ik jullie  melden dat de metselaars hun bivak verplaatst hadden naar de wagenschuur. Nadat zij een weekje van “huis” waren om een winkel op te knappen zijn ze weer terug. Ze hebben delen van het tui geveltje die los zaten weggehaald, de stenen schoongebikt en weer teruggeplaatst. Het is veel werk maar de vorm zit er alweer helemaal in. Ondertussen heeft de smid de ankers gerepareerd of na gemaakt en de meeste zijn weer teruggeplaatst.

En ik moet zeggen de restauratie van de wagenschuur verloopt heel wat vlotter als die van de boerderij!!

DSC00216

Gerard en Jan, twee timmermannen van onze aannemer Verbij kwamen weer een paar weekjes helpen. In “no time” hadden ze de pannen van het dak gehaald. De goede werden van de slechte gescheiden. Nadat Henk Kroon van de gemeente Midden-Delftland had gecontroleerd dat we er niet te veel weggooide werden de slechte dakplanken vervangen. Van Lierop verjoeg de houtworm en nadat de balkkoppen die slecht waren vervangen waren konden de pannen er weer op. De pannen die we te kort kwamen zijn weer vervangen door andere oude pannen. Alleen de nokvorsten boven op het dak zijn nieuw. Maar daar zie je vanaf beneden helemaal niets van.

Dat was een kleine twee weken werk waar je nu dus helemaal niets meer van ziet. Precies zoals we hadden afgesproken. We hebben nog even discussie gehad of de zwarte pannen op het dak in een patroon gelegd moesten worden met bijvoorbeeld een jaartal of de tekst ’t Woudt maar omdat dat er niet in stond toen we begonnen hebben we het dus niet gedaan.  

 

In de tussentijd werd ook het dak van de paadenstal vervangen. En dat is mooier dan voorheen. De dakdekker is geweest dus nu zou het weer mogen gaan regenen. Ware het niet dat Jan en Gerard nog een weekje blijven om het melkhuisje weer op te bouwen dus hopen we maar dat de weergoden ons nog even gunstig gezind zijn.

DSC00222

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie