aug 26 2010

De weg naar de wijnkelder wordt bestraat.

Gepubliceerd door op 02:56 onder Restauratie

De weg naar de wijnkelder

Naast allerlei minder belangrijke dingen zoals een nieuw dak, een stevig fundament, goede verwarming etc. wordt er af en toe ook gewerkt aan echt belangrijke dingen zoals de toegang tot de toekomstige wijnkelder. Er wordt nu namelijk gewerkt aan “de klaptrap”. Deze trap, die van de woonkamer naar de opkamer loopt, kon je vroeger opklappen om bij de trap naar de kelder te komen. Deze trap was, toen wij de woning kochten dichtgemetseld. Waarschijnlijk om de kou, die vanuit de toen nog vochtige kelder kwam, tegen te houden.

Nu hebben wij inmiddels een droge kelder waarvan een groot gedeelte verwarmd gaat worden. Die tocht zal dus wel meevallen en daarom maken wij de klaptrap weer werkend. In de kelder achter de klaptrap komt onze wijnkelder. Mogelijk hebben we nog iets nodig om de wijn op temperatuur te houden maar het ziet er toch leuk uit als we “even een wijntje gaan halen” en dan klappen we de trap op en lopen we zo de kelder in.

Je zou er gewoon dorst van krijgen.

One response so far

1 Reactie to “De weg naar de wijnkelder wordt bestraat.”

 1. Remkoon 26 aug 2010 at 06:10

  Beste Annemiek,

  Ik heb een oud rijksmonument en ben ook van plan om een klaptrap te maken vanuit de keuken naar de opkamer. Onder de klpatrap moet dan de toegang tot de kelder komen. Hebben jullie hier een voorbeeld of foto’s van?
  Ik hoor heel graag van je.
  Vriendelijke groet,
  Remko

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie