nov 03 2009

Er wordt hard gewerkt!

Gepubliceerd door op 16:39 onder Restauratie

Zoals ik al gemeld had is het riet van het dak gehaald. Nu we de dakconstructie bij daglicht kunnen bekijken levert dat prachtige plaatjes op.

IMG_4476

Maar van dichtbij blijkt het er een stuk minder fraai uit te zien. Het overgrote deel van de sporen bleek volledig verrot. Op het moment dat er met een hamer op geslagen werd braken ze als een luciferhoutje in stukken. We hebben jammer genoeg dus een groot deel van de sporen moeten vervangen. Peet van Haastert van de HEM schilders heeft echter beloofd dat hij ze weer prachtig zal verouderen dus als het straks klaar is zie je er niets  meer van. Ik ben benieuwd.

 

Ondertussen is Bas van de Windt samen met zijn collega’s in de kelder aan de slag gegaan. Daar worden de damwanden gezet.  Zo kunnen we de kelder uitgraven zonder dat het hele zaakje in elkaar zakt. Om overal goed bij te kunnen hebben ze aan de binnen en buitenkant van de gevel een sleuf gegraven. Daar zijn ze onderweg nog 3 waterputten tegengekomen en twee vloertjes van wat vroeger waarschijnlijk een melkhuisje is geweest. Ze liggen dus alle drie in en om de kelder. Ze zijn ongeveer 5 meter diep en helemaal gemetseld van ijsselsteentjes in alle drie zit helder water. De putten buiten willen we straks weer bruikbaar gaan maken. De put binnen kunnen we helaas niet terug laten komen.

Jammer maar anders kunnen de petten niet terugkeren in de kelder.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie