feb 27 2011

Glaszetten.

Gepubliceerd door op 16:15 onder Restauratie

IMG_0238 - kopie

Op het moment dat de timmerman, metselaar etc. klaar zijn komt Patrick langs. Onze glaszetter van Isomeer. Hij is een echte glaskunstenaar. Met chirurgische precisie snijdt hij alle ramen zodat alles weer tochtdicht zit. Als hij bezig is lijkt het alsof het glas op de operatietafel gelegd

wordt.

IMG_0239

Zo heeft hij ook onze glas in looddeuren prachtig gemaakt. Een aantal maanden geleden ging ik samen  met mijn vriendin Mariëlle en broer Kees in België op zoek naar mooie oude deuren voor de meterkast. We kwamen daar bij een bedrijf in oude bouwmaterialen met zeker 2.000 oude deuren in alle soorten en maten. Maar ik kwam terug met 4 prachtige glas in lood ramen. Twee voor de deuren van de meterkast en twee die in de schuifdeur tussen de kamer en de keuken moesten komen. Volkomen logisch als ik het zelf zeggen mag. Dus in plaats van twee oude deuren kopen zodat we snel klaar waren hadden we nu vier ramen waar 3 deuren omheen gemaakt moesten worden.

De deur tussen de kamer en de keuken is al geplaatst en hij is prachtig als ik het zelf zeggen mag. Patrick is nog een paar dagen op zoek geweest naar oud blauw glas voor de hoeken maar het is gelukt.  Er is een stuk veiligheidsglas achter geplaatst zodat we er niet al te makkelijk door heen gaan. Weer zo’n wonder’!

IMG_0236

One response so far

1 Reactie to “Glaszetten.”

  1. Margreeton 28 feb 2011 at 02:57

    De deur is inderdaad heel mooi geworden!!!
    En de greep (aan de andere kant van de deur) trouwens ook!
    Ben ook benieuwd hoe de meterkastdeuren straks zullen zijn, die staan nu nog veilig opgeborgen.

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie