apr 28 2010

Lappendeken

Gepubliceerd door op 10:18 onder Restauratie

Alleen nog voegen en dan is het klaar!

Diegenen die onze boerderij vooraf al gezien hebben weten dat de gevels een groot lappendeken van verschillende soorten stenen, voegwerk, reparaties etc. en daar voegen wij onze sporen dus weer bij. Hoewel de metselaars van Klapwijk veel reparaties uit kunnen voeren zonder dat je er iets van ziet kunnen ze nou ook weer niet alles wegwerken. Sommige gaten en verspringingen zijn te groot en in de wirwar van stenen weet  je soms niet welke je moet nemen.  Vooral aan de achtergevel van de stal is het metselwerk erg bont.  Daar ontkom je er niet aan om een alinea aan het verhaal van de boerderij toe te voegen.  En dat is gelukt. Nu alleen nog voegen.

One response so far

1 Reactie to “Lappendeken”

  1. Michel de Maaton 01 feb 2011 at 17:39

    Vol bewondering heb ik zojuist jullie verrichtingen gelezen. Jullie maken er echt een levenswerk van. We zijn twee jaar geleden binnen geweest tijdens de cursus van onze buurman Frits van Ooststroom. Toen waren wij net klaar met ons kleine dijkhuisje, waarvan ik zei : dit doe je maar 1 keer in je leven.
    Het bonte metselwerk aan jullie achtergevel van de stal (met karnopening) vond ik juist zo bijzonder. Ik hoop dat jullie niet te veel aan het metselwerk herstellen, want dit is de geschiedenis.
    Maar zo te zien maken jullie een goed onderscheid tussen oud en nieuw (zie rvs trap) dus jullie zijn goed bezig, en dat zullen jullie nog wel even blijven. Ik hoop ooit nog eens te mogen komen kijken.

    Groeten en succes Michel de Maat.

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie