feb 27 2011

Oud hout.

Gepubliceerd door op 16:34 onder Restauratie

Bij de restauratie van de boerderij hebben we heel veel hout aan moeten laten rukken. Het begon met de plafond van de stal. Daar lagen hele oude planken die jaar in jaar uit gewit waren en waar de koeien onder hadden staan dampen waardoor al die witkalk ook weer naar beneden gekomen was. Het waren prachtige planken en balken, nadeel was echter dat ze hier en daar nogal verrot waren. Omdat we het plafond dezelfde uitstraling wilde laten houden, ben ik op zoek gegaan naar oude planken en balken die er goed bij zouden passen. Na nogal wat omzwervingen kwam ik eigenlijk dicht bij huis bij de Komu terecht. Zij hadden precies wat ik zocht.  Als je nu de stal in loopt heb je het idee dat er aan het plafond niet veel gedaan is.

Inmiddels is er in vrijwel iedere ruimte oud hout gebruikt. Op de verdiepingsvloer zijn st Jop planken gekomen. En in de badkamer hebben we een oud lijkende wand geplaatst. Maar ook de zolder van de boenhoek, balken en planken komt bij de Komu vandaan. Als ik bij de Komu aankom heeft Safari altijd nog ergens een heel mooi baaltje hout, vaak precies wat ik zoek. Hierdoor zijn heel veel dingen vaak nog mooier geworden als ik had durven hopen.  Dus als je eens iets te restaureren hebt….

De badkamerwand

De eerste vloeren worden gelegd.

One response so far

1 Reactie to “Oud hout.”

  1. Broer Paulon 14 mrt 2011 at 01:53

    Hallo Chris en Annemiek,
    Leuke website, maar vooral dikke pluim voor het resultaat. Erg indrukwekkend. Ik vind een oude auto restaureren al een heel werk, maar dit project is een aantal factoren groter.
    Zet ‘em op!

    — Paul

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie