apr 06 2011

Passende vloeren.

Gepubliceerd door op 16:07 onder Restauratie

We hebben op de beganegrond van de boerderij op de meeste plaatsen vloerverwarming gekregen.  Die zie je niet zitten en het voelt al snel behagelijk. In een deel van de woonkamer hebben we dat niet gedaan, daar is de oorspronkelijke vloer blijven liggen. Hier hebben we een houten vloer genomen. Dat is dan gelijk een mooi plekje voor de piano want die wordt vals van vloerverwarming. We hebben gekozen voor een eikenhouten vloer die in een laddermotief gelegd is. Dat hebben we op de opkamer ook gedaan.

IMG_0258

DSC00237

Het leek heel simpel,  allemaal planken in de lengte die om de 2 meter onderbroken worden door een dwarse plank. Maar zoals zo vaak, niets is wat het lijkt. Vooral in de opkamer was het heel lastig werken. Er zit geen rechte hoek in de kamer en de muurstijlen, die door de dwarse plank met elkaar verbonden moest worden, bleken niet recht tegenover elkaar te staan. De heren  van de firma Hout en Ambacht hebben zich wel even achter de oren gekrabbeld. Op advies van Henk “zijn ze maar gewoon begonnen”.  En het resultaat is prachtig! Een passende vloer voor een Hofwoning als ik het zelf zeggen mag.  

De vloer is ouderwets gedopt gelegd. Hierbij worden de spijkergaten opgevuld met een klein dopje hout. Het is even werk maar dan heb je ook wat.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie