okt 05 2009

Steentransplantatie.

Gepubliceerd door op 07:53 onder Restauratie

Nu weer droge voeten hebben moeten ook de muren eraan geloven. Alle gevels van de boerderij vertellen een geschiedenis van bouwen, verbouwen en repareren. Alleen de voorgevel van de stal is niet echt een lappendeken. En dat willen we eigenlijk graag zo houden. Terwijl er ook daar scheuren en verzakkingen in de muur zitten die gerepareerd moeten worden. Vandaar dat de metselaars/kunstenaars van de fa. Klapwijk stenen uit de achtergevel haalt en die gebruikt voor zijn reparaties aan de voorgevel. En echt, je ziet er bijna niets meer van!! Niet eens een blauwe plek.

Ook de stal is omgetoverd tot een operatiekamer. De fa. van Lierop is bezig met het operatief verwijderen van slechte stukken hout en die worden vervangen door een epoxy. Op die mannier vallen de draagbalken niet van de muren af.

Fam. Stoffer-4

Ondertussen blijft Henk de dirigent van het geheel gestaag doorgaan met het meten, uitzetten en uitwerken van plannen. De muur in de woonkamer die van een korset voorzien was staat al bijna recht. Ook de spanten op zolder heeft hij weer in hun verband getrokken. En iedere keer praat, piept en kreunt de boerderij maar zolang hij kalm blijft hebben wij er ook alle vertrouwen in.

Verder

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie