okt 15 2010

Vakwerk.

Gepubliceerd door op 08:35 onder Restauratie

Peter en Jan onze timmermannen werken op dit moment vanaf de achtergevel van de stal naar voren toe. Onderwegpakken ze alles aan wat gedaan moet worden. Zo is er inmiddels een trap van de stal naar de zolder gemaakt. Met een luik om hem af te kunnen sluiten als de auto’s beneden gestart worden. De trap was de bestaande trap van de stal naar de stalzolder. Omdat we de stal lager gemaakt hebben moest de trap verlengd worden. Dit hebben we gedaan door aan het plafond de eerste tree te hangen en daar hangt de trap dan weer aan.  Omdat het met oud hout gedaan is lijkt het erop dat het altijd zo gezeten heeft. Ook kunnen wij vanuit het hooiluik een heuse balkonscene opvoeren want we hebben een hekje. Verder zijn er op zolder twee grote kasten gemaakt. Deze kasten hebben we gemaakt van alle deuren die uit de boerderij gekomen zijn en die geen nieuwe bestemming gekregen hebben. Jan heeft alle klinken etc. er op laten zitten. Het ziet er echt onwijs goed uit.

IMG_5655

De deuren naar de oude stal zijn ook weer gerepareerd. En dat heeft Peter op zeer ambachtelijke wijze gedaan. het lijmvlak is schuin gemaakt zodat er een groter lijmvlak was. Ik denk dat we deze deur niet gaan schilderen. Zo blijft dit vakwerk zichtbaar.

De studio is ook zo ongeveer klaar. Omdat ik nog even geen tijd heb om veel foto’s te maken ga ik die ruimte eerst nog maar even gebruiken als opslag. Kunnen we alvast beginnen met het afstoffen van alle spulletjes die nu op de zolder staan. Want daar is de afgelopen periode een dikke laag op komen te liggen. De lichtval in de studio is in ieder geval prachtig. Toen de stucadoor bezig was leverde dat al het eerste mooie plaatje op.

DSC00151

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Plaats een reactie